Мотор VS автомобил | Кой е виновният ? | Safety BRI4KA Academy | EP8 | ENG SUB

4 200 Показвания 94 хил.

Днес с Димитър Илиев ще обърнем внимание на темата "Автомобилист VS моторист - постоянната война на пътя".
Специален гост : шампионът - Ангел Караньотов
Рубриката ни е част от общите усилия за повишаване на пътната безопасност и се реализира съвместно с Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”. Нека бъдем по-внимателни и да останем живи на пътя! Споделяйте видеото с за да достигне до повече хора!
- - - - - - - - - - - - -
Партньорите, които застанаха зад нашата кауза:
Bridgestone: bit.ly/33YMhk5​
Bosch Engineering Center Sofia: bit.ly/332fUS7​
Mostauto: bit.ly/34MzuSZ​
Safety Driving Academy: bit.ly/3w0QZLk​

Коментари

 1. nokiangage
  nokiangage
  преди 8 дни

  Браво за градивната дискусия и дано повече ви чуят, но трябваше да споменете и защо огромен процент мотори се карат със сгънати номера или без никакви номера… тоест ангажимента и отговорността която имат такива към обществото им е с минус в уравнението

 2. MetoF50 .Narliev
  MetoF50 .Narliev
  преди 23 дни

  Лично на мен шофьор на скъпа немска мощна кола ми е казвал: "Аз си карам бързо защото имам доверие на колата. Вие, дето не можете да карате и спазвате ограниченията, имам само една молба от вас. Като ме видите, просто да не ми обръщате внимание, да не отбивате, да не ускорявате, да не намалявате. Правете се, че не съществувам, за да мога аз спокойно да си мина покрай вас по предварително прецененената от мен тректория и всичко ще е наред".......... аз останах в шок.

 3. Zac Mich
  Zac Mich
  преди месец

  Винаги съм бил внимателен спрямо мотористите (и колоездачите) но много от тях карат с китайски нехомологирани LED крушки, които на ВСИЧКОТО ОТГОРЕ поради спецификата на превозното средство са разположени високо и тотално те ослепяват. А колоездач в тъмното без светлини, има ли шофьор на който такъв ужас да не му се е случвал?

 4. Gо̀sho
  Gо̀sho
  преди месец

  7:02 явно не познава @street_rider_bg

 5. Dani pro 95
  Dani pro 95
  преди месец

  Аз карам колело и понеже преди няколко месеца паднах с висока скорост и си одарих главата и сега се сещам да ви питам от къде мога да купя подобни облекла които казахте с каска и с подобни облекла които казахте но за велосипедист и къде мога да ги намеря. Моля проверете ми защото ми трябва да знам защото нонстоп карам колело

 6. Viktor vasilev
  Viktor vasilev
  преди месец

  Този доцент Илиев мн не ме радва идва ми прекалено неговото участие

 7. Tii Tsunkai Hui
  Tii Tsunkai Hui
  преди месец

  17:17 Деба донорите комплексирани, да си търсят емоцията другаде, а не на пътя. Това не са хора, а отрепки.

 8. Tii Tsunkai Hui
  Tii Tsunkai Hui
  преди месец

  До всички мотористи, които не спазват правилата: ПОСЛЕДВАЙТЕ СВЕТЛИНАТА!

 9. Tii Tsunkai Hui
  Tii Tsunkai Hui
  преди месец

  🙉🚯Най-големият процент от гад на пътя е съставен от мотоглисти 🏍🏍

 10. Ivailo Petrov
  Ivailo Petrov
  преди 2 месеца

  Ша ми лягал в завой моториста ако си спазва ограниченията няма да му се налага да ляга за да вземе завой.И да ДОНОРИ СА и не само те и всички откачалки където карат с ненормална скорост ,има си писти да ходят там да си правят каквото искат с телата си а не да застрашават чужди животи!!!!За какво разбиране няма закони всяко келеме взело книшка и яхнало мотора и почва да прави глупости и вие пропагандирате да ги пазим ХАХА! Карал съм колело със седемдесе км/ч и знам какво е скорост на две гуми а келеметата дай-направо на големите километри 200+....Да не говорим ,че много от мощните мотори се карат с огънати номера или без такива от неправоспособни хора е как да не са донори тия .Ама тук държавата трябва да си свърши работата -ама няма как да стане.И като прибавим и наркотиците ,живея близо до дискотека и ги виждам кви надрусани и пияни излизат с мотори как да не са донори А? В градска среда с колко се кара и с колко карат те една топка на дете да падне и немогат да спрът.Аз познавам доста хора луди глави но като поолегнаха и се отказаха от моторите е има защо в този трафик нестава да си дигаш самочувствието и адреналина защото живота е по-ценен.Държа да отбележа не говоря за хората където обикалят света с мотор или тежките рокери те са друга бира въпреки ,че и те от това тесто са замесени .В заключение ако се спазваха пътните знаци нямаше да има толкова погубени човешки животи .Аз съм малко краен но трябва на шофьорските курсове да се показват катастрофи със загинали и да се обеснява какво ,ще стане със семействата на сполетяла ги такава трагедия!

 11. One Cyclist in Sofia
  One Cyclist in Sofia
  преди 2 месеца

  Проблема е, че скоростта и ускорението опияняват! От 30 години съм на 2 гуми и заради този проблем не съм си взел мотор и може би скоро няма да си взема, колкото и да ми се иска и да ми харесва! Това безразсъдство, което проявяват част от водачите на мотоциклети, води до нарицателното "донори"! И съм на същото мнение за точно тази част - сами си заслужават нарицателното. Уважавам много мнението на доц. Димитър Илиев, единствено не ми хареса защитата му, за това, че те търсят емоция! "Безплатната" емоция води до рикс за тях и за околните - има писти - да отидат там и да карат колкото искат бързо на писта, обезопасена и рискувайки само тяхния си живот! Не можем да оправдаем всички нарушения и опасностти, които правят и създават, само заради емоцията! Умишлено не казвам всички - казвам част, защото има и хора, мислещи и позволяващи си, да превишават скоростта безрисково. От дълги години се боря за безопасност по пътищата и смятам, че гореспоменатата част от мотористите наистина сами си го търсят, погазвайки основни правила и задължения от закона. Неправилно, забранено и опасно изпреварване в последния момент със силно превишена скорост, на сантиметри от другите участници в движението, води до големи рискове и водача на автомобил (който най-често ви засича) даже не разбира какво се случва за да може да го предотврати. Следя повечето от мото-влоговете в България - и всички от тях си позволяват подобни похвати за "изпреварване", минаване между лентите и т.н. Най-естветветното нещо е атомобил да те удари заради дупка, когато го изпреварваш на 30-50 см странична дистанция!!! Не искам да показвам мото-канали, искам да насърча ползването на двуколесни превозни средства, независимо дали това са мотори, скутери или велосипеди. Но освен, че Пътна Полиця - КАТ не правят нищо по въпроса за този проблем, не трябва и ние да си затваряме очите и да пренебрегваме този проблем. Някой да не се обърка - по никакъв начин не защитавам шофьорите, които нарушават правилата и правят привидно "малки" нарушения, като - недаване на сигнал (мигач), смяна на лентата, непозволен обратен завой с което застрашават двуколесните! Поздрави за видеото и дано много шофьори вникнат в проблемите на останалите участници в движението!!!

 12. Stefan Lazarov
  Stefan Lazarov
  преди 2 месеца

  Аз като в ситуация с моторист зад мен, винаги му правя път.

 13. Ivan Chernozemsky
  Ivan Chernozemsky
  преди 2 месеца

  и ще е супер, ако спрат да изпреварват от дясно. за тях ще е супер най-вече

 14. Nikola Yankov
  Nikola Yankov
  преди 2 месеца

  Чувал съм че в градски условия като те за стигне и изпревари мотор с 100+ е с предимство

 15. Boris Petrov
  Boris Petrov
  преди 2 месеца

  За мотоциклетите си трябва второ и трето видео. И да не е само от погледа на професионален състезател дето кара скутер на пътя. В градски условия мотористите "филтрират" между колите за да облекчат потока и защото чакането зад автомобил е опасно. Безброй случаи на хора ударени отзад докато са спрели... Отново с цел безопасност на мотоциклетист може да му се наложи да изпревари с по-висока скорост от ограничението за да избегне близостта с други МПСта. И никой не спомена спазването на дистанция и колко е опасно да се притиска мотора отзад... А не винаги е възможно моториста да ускори достатъчно бързо. Похвално е, че вече се правят и такива клипове в нета. Хора сме преди всичко и трябва да си ценим животите. Своите и чуждите.

 16. ShAdOWPUk BG
  ShAdOWPUk BG
  преди 2 месеца

  Темата е наистина дълга.И едните и другите имат вина,но според мен проблема и при двата типа хора идва от там,че надценяват възможностите си.Ако надцениш възможностите си,е подчти сигурно че няма да вземеш завоя успешно,например! Така че много добър епизод,и изключително полезен за хората които се вслушват в тези думи.

 17. Willi B.
  Willi B.
  преди 2 месеца

  Уважаеми дискутиращи, чест и почитания за изключително важния и интересен епизод от поредицата за безопасност на пътя! Позволете ми като един моторист с над 35 000км зад гърба си по български, централноевропейски, северноамерикански и дори близкоизточни пътища да изкажа елементарни критики за неща, които така и не отбелязахте във вашата дискусия. Като за начало, мотоциклетистите както и автомобилистите, както дори и велосипедистите и пешеходците са преки участници в движението по пътищата. А за това движение има ясно разписани и посочени правила и отговорности в Закон за Движение по пътищата!!! В този закон ясно е посочено, че всички на пътя са равни и, че всички на пътя са длъжни да спазват посочените ограничения и правила. В този закон НЕ Е казано, че мотористите имат право да се забавляват на пътя превишавайки например ограничението на скоростта! Също не е разрешено за мотоциклетистите да се движат между автомобилите било то в движение или когато те са спряли. Както и много други неща, които много от нас на своя глава си позволяват и не биват санкционирани за това! Всичко е изключително просто и елементарно! И множеството проблеми по целия свят се пораждат най-вече от неспазването на ЗДвП! Ограниченията на скоростта посочени за Република България да речем са определени от различни фактори, но най-вече са свързани с безопасността на движението! Възможността за реакция, спиране, промяна на траекторията на движение е свързана именно със скоростта! Няма нужда от огромни дискусии когато една част от участниците в движението по пътищата, за съжаление това включва най-вече мотоциклетисти, но също и автомобилисти, просто нямат никакво уважение към правилата, ограниченията, препоръките, а често и към всички останали намиращи се на пътното платно! И затова си свое безхаберие те често, да не кажа почти винаги не биват наказвани безапелационно с всичката строгост на закона, така че да се научат насила да спазват тези правила! Да, напълно съгласен съм, че много инциденти се случват по невнимание или други фактори, но контролът на движението по пътищата в Република България е толкова занижен, че е почти чудо как нямаме още много повече пътни инциденти! Нека всички се опитваме, макар и за някои да е доста трудно да спазваме Закона, да подаваме мигачи, да спираме на знак Стоп, да не отнемаме предимство, да се движим непревишавайки ограниченията, да сме толерантни и чисто и просто да се уважаваме колкото можем повече на пътя! А родната Полиция нека бъде 100 пъти по-строга и безмилостна към нарушителите! Тогава и само тогава инцидентите на пътя ще се сведат до минимум и вашата чудесна дискусия ще има абсолютен смисъл! Пожелавам на всички участници в движението по пътищата да бъдат по-добри и отговорни, за да можем всички заедно да изпитваме удоволствието от което и да било пътуване, без значение дали то е с мотоциклет, автомобил или велосипед! Пътят е на всички и всички сме равни на пътя! Нека си го доказваме на себе си всеки ден, а не непрекъснато да се обвиняваме един с друг. Правилата са направени за ред и спокойствие! Правото на по-силния, по-бързия, по-смелия и който и да било друг по- НЕ ВАЖИ!!! По простата причина, че така превръщаме околността в джунгла, а в джунглата както знаем винаги има ПО-ГОЛЯМ динозавър!!! Приятно пътуване, споделени позитивни емоции и слънчеви дни на всички участници в движението по пътищата!

 18. Pavel Todorov
  Pavel Todorov
  преди 2 месеца

  Много добър епизод! Браво! Дано го гледат повече хора и да има поне малък ефект!

 19. Доктора 46
  Доктора 46
  преди 2 месеца

  ЕВАЛА ❤️✌🏻

 20. QuantumS1ngularity
  QuantumS1ngularity
  преди 2 месеца

  Моля ви, направете една серия и за нещо, което дефакто не е незаконно, но е потенциално по-опасно дори от шофирането в нетрезво състояние - шофирането в състояние на преумора и без почивка. Предвид скорошните празници много подходяща тема. Много хора не осъзнават, че това, че не са пили цяла нощ, но са бодували до сутринта и дори не са мигнали за минутка, може да има почти същия ефект върху концентрацията, реакциите и вземането на решения като алкохола. Аз също преди това не осъзнавах колко е рисковано докато преди години не ми се наложи да карам Варна - София след 30+ часа безсъние и за пръв път изпитах истински страх зад волана. Карал съм много бързо, карал съм в ужасни условия (ледове, виелици, градушки, абсолютно нулева видимост и т.н), разминавал съм се на косъм от сблъсъци, но никога не бях изпитвал такъв страх както когато усетих как въпреки пълните ми уселия да се съсредоточа, мозъка ми не може да вземе елементарни решения. От тогава, ако не съм си починал подобаващо или просто не съм успял да се наспя, винаги търся друг метод за транспорт или в краен случай отменям пътуването, вместо да рискувам живота на някой друг. Изобщо не е малък и броя на хората заспали зад волана, което вианги завършва с тежки последствия.

 21. The Ghost
  The Ghost
  преди 2 месеца

  Ама добре че гледах до край видеото :)

 22. dimitar tenev
  dimitar tenev
  преди 2 месеца

  Браво за епизода, само една забележка, моля не газете конуси с Дачийката, на заден план :)

 23. Румен Николов
  Румен Николов
  преди 2 месеца

  #Напътявсичкисмеравни

 24. 427 v
  427 v
  преди 2 месеца

  Привет. Моля да направите видео за онези нагли,не толерантни, със скъпи коли ама на изплащане (шофьори) който, пиресветкват на другите да се поместят. Постоянно се случва когато шофирам по магистралата. И не защото карам бавно или пък теб бързат и нещо се е случило а просто го правят защото на тях ограничението от 130 или 140 им е малко и карат хубава бърза скъпа кола и ние трябва да се да им направим път. Онзи ден връщайки се от Пловдив към София поне 30 пъти присветваха с фаровете си. Особено тези с BMW-та. Тоест ние които не караме с под 150 160 че и нагоре нямаме място в лява лента така ли? И виждам как хората се мъчат хора с деца в колите и онези продължават да им присветват и са нагли пцуват. Вече става непоносима да се пътува по българските пътища. Няма толерантност няма култура на шофирането. Ако няма култура на шофирането то това означава че човек няма никаква колтура. И пак повтарям те не през вековете на другите шофьори защото нещо е станало или бързат за някъде правят го защото карат над ограничението и всички други им се струват бавни виждал съм ги Как се смеят в огледалото и през светкат на другите. А за жените с джиповете които също присветват там пък нямам какво да кажа. Много е нагло това е притеснение което може да доведе до катастрофи. Ти българино нямаш никаква култура на шофиране и не заслужаваш да шофираш по-хубави пътища. От 100 % шофьори в България само около 10% са ОК

  1. Veselina Malinova
   Veselina Malinova
   преди 5 дни

   Като някой, който кара около 2 пъти месечно по този маршрут изпитвам ужас от тези и хем карам с 110-120, което пак не е малко. Почти винаги е бмв, мерцедес или ауди.

 25. Grudik Kostadinov Grudev
  Grudik Kostadinov Grudev
  преди 2 месеца

  УНИКАЛНИ ,ПОЛЕЗНИ ПРАКТИЧНИ . ПО-ДОБРЕ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ВАЖНОСТТА НА ЕКИПА И РЕСПЕКТА МЕЖДУ МОТОРИСТИ И АВТОМОБИЛИСТИ ,ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ДУПКИТЕ...

 26. seal705eldest
  seal705eldest
  преди 2 месеца

  Покрихте всичко, което е по тази тема освен, когато мотористите минават между колите в трафика.

 27. Valery Ivanchev
  Valery Ivanchev
  преди 2 месеца

  Да попитам Държавна Агенция по безопастност на пътищата кога ще напишат в закона , че моторите не могат да карат между колите на светофара и трябва да си чакат реда както е по цял свят? И когато всички водачи започнат да го спазват враждата между мотористи и автомобилисти ще изчезне мигновено!

  1. Valery Ivanchev
   Valery Ivanchev
   преди 5 дни

   @solliderfull Изгледай на Китодар последният епизод от Петък точно в 5 за Малкото Социопате. Обяснява ги нещата много точно и ясно :)

  2. solliderfull
   solliderfull
   преди 2 месеца

   В щатът Калифорния това е изрично законно, в Юта е позволено да се прави, но само ако трафикът е спрял и колите не се движат - тоест в нашия случай, на червен светофар, това там е разрешено. В Орегон и Вашингтон не е официално разрешено, но да речем, че там са по-либерални и много рядко може да глобят някого за такова нещо. Във всички останали щати движението на мотористите между колите е забранено. Но това ти е информация само за САЩ, има и други страни по света и не във всички това е забранено или наказуемо. Та в тоя ред на мисли, твоята генерализация как по цял свят взимали книжки за lane splitting-a е погрешна и това беше основната ми идея с първия пост. И пак ще ти кажа - остави къде какво било, ти сам можеш да разсъдиш и да прецениш кое колко е опасно. Кажи ми какво ти пречи моториста, ако мине най-отпред на светофара и след това освободи кръстовището по най-бързия начин след като светне зеленото? С какво усложнява пътната обстановка, на теб лично какво ти пречи? Случвало ми се е дори докато си чакам на червено да се дръпна възможно най-вляво или вдясно на лентата си, за да мога да направя достатъчна пролука на моториста да се шмугне и да се придвижи по-напред и не виждам с какво това мое и негово действие пречат на когото и да е. Напротив - по тоя начин кръстовищата се освобождават много по-бързо от тях и не заемат допълнително място, което би могло да бъде запълнено от някой с по-голямо ППС, който няма друг избор освен да се бута и чака в трафика.

  3. Valery Ivanchev
   Valery Ivanchev
   преди 2 месеца

   @solliderfull bgvideo.info/manage/video/gpmPvX7Tz32ll70.html ето ти идеалният пример. 80% от времето е в нарушение. За какво си говорим въобще???

  4. Valery Ivanchev
   Valery Ivanchev
   преди 2 месеца

   @solliderfull в цяла Северна Америка е така. Директно им взимат и книжките и моторите , ако не го спазват. Иначе все тая моторист , автомобилист в БГ никой не спазва правилата за движение. И защо мотористите карат на осовата линия и в повечето случаи в насрещното? Това не те ли дразни? Щото са мотористи и имат право ? Щото ги дразни трафика.? Не говоря наизуст . Карал съм и в Канада и в Щатите и в Европа. Само тук съм изнервен на пътя!

  5. solliderfull
   solliderfull
   преди 2 месеца

   Тук май си говориш наизуст. Изобщо не е по цял свят така, в много държави е позволено да го правят и не би трябвало да има проблем, защото те са най-незаемащите място и бързи участници в движението. И не, не съм моторист, само с Б категория съм, но никога не съм разбирал какъв ви е проблема с това, при положение че докато светне зелено се изтеглят бързо напред и не утежняват трафика допълнително...

 28. QuantumS1ngularity
  QuantumS1ngularity
  преди 2 месеца

  Имам много приятели мотористи. Разказвали са ми всякакви случки и истории и винаги съм се старал да бъде толерантен. Ако си карам с 90 по пътя и видя мотор зад мен, винаги при възможност се изнасям вдясно, съвсем до банкета, за да му оставя място да изпревари безпроблемно. Разбирам, че им се кара бързо и нямам нищо против, стига да го правят безопасно. Често получавам благодарност от тяхна страна с палец нагоре и е приятно да видиш, че има колегиалност и от двете страни. Има обаче една точно определана група от мотористи, които доеи и в колите си са донори. Говоря за този тип шофори, без значени за кола или мотор става въпрос, които не просто карат бързо, а карат каро за последно - изпреварвания между две насрещни колони от автомобили и камиони, изпреварвания в завои без никаква видимост, каране В ТРАФИК с над 200км/ч, изпреварвания отдясно с изключително висока скорост. За този тип изроди за съжаление, донори е най-подходящото определиение и пак казвам, важи не само за мотористи. Всички сме виждали подобни малоумни изпълнения и от шофьори на автомобили.

 29. PLATOON ONE
  PLATOON ONE
  преди 2 месеца

  Проблемът е в главата - проста е, голяма грешка в софтуера. Има кола, мотор ,велосипед и ОДИ пеш.Когато е пешеходец, колите , велосипеди и моторите са виновни. Когато е с кола, пешеходците, велосипеди и моторите са виновни. След като се качи на мотор пешеходци, коли, велосипеди са виновни. Велосипедист ли е всички са му виновни и тук там и някоя каруца и купонът е пълен.

 30. mariqn rusev
  mariqn rusev
  преди 2 месеца

  Виновен съм за израза донор ,но когато в училищна зона с деца от 1-7 клас се движиш с поне 100 си е живо самоубийство/убийствк

 31. Valentin Andreev
  Valentin Andreev
  преди 2 месеца

  Страхотен епизод, адмирации за участващите.

 32. Stan Ivanov
  Stan Ivanov
  преди 2 месеца

  Много хубаво видео, браво, идваше ми и аз да си сложа очилата, докато ви гледам :D А кога ще говорите, за нещо което не знаем и ни е интересно да го знаем? :DDD xd

 33. asdfgh7023
  asdfgh7023
  преди 2 месеца

  В голямата си част пистарите са арогантни,недисциплинирани и опасни на пътя!Застрашаващи всички на пътя и най-вече себе си!Който не вярва да се разходи събота-неделя по Искърското дефиле!Масов малоумен идиотизъм!Сори за хейта ,но е самата истина!"Пазете ни на пътя!" е неизпълнимо!Добре че карам джипки!

 34. Pepi Games
  Pepi Games
  преди 2 месеца

  Пепи

 35. Иво Иванов
  Иво Иванов
  преди 2 месеца

  Problema motoristite e trudno se vijdat v ogledalata,a kogato karat s previshena skorost e po4iti nevuzmojno,kolkoto i da se opitavat vodachite na kolite...Tova e sve edno da sednesh v kolata da poglednesh v ogledaloto i da nqma nikoi i sled 2 sekundi veche moje da e kusno.Tova iznervq shofiorite na kolite,kakto i motoristite predpolagam.Trqbva vsi4ki da budem po bditelni.SOry da BUDEME ,ne da budem

 36. Иво Иванов
  Иво Иванов
  преди 2 месеца

  bratle ne moga da ponasqm sqksh mekaneto ti kako i ti mekiq izto4en dialekt,praviME ..(Taka govorite .)hodiMe i tnt... Predpolagam che ne ti e qky i na teb. evala za klipa i kakto znaesh soviq ne e bg ;) jelaq ti vs nai dobro i budi zdrav i po-uspeshen.

 37. Daniel Georgiev
  Daniel Georgiev
  преди 2 месеца

  Няма да казвам колко милярди цветнокожи карат ноне трябва да се кара без каска

 38. Ross S
  Ross S
  преди 2 месеца

  Браво

 39. Димитър Петков
  Димитър Петков
  преди 2 месеца

  Аз незнам, ама, по специални правила ли се изкарва категория за мотор? За тях не важат ли правилата, като за автомобил? Те по осовата линия ли трябва да карат? С 200 ли трябва да карат? Как да стане? 50 90 140 алоо моторите, за вас по различен ли е здп? С 200 изминаваш 54м в секунда! Как да те видя? Той не се търси, аз ще го търся. Ако карат по правилата, няма да има проблем, а той кара с 200-300. Извинявайте,ама....

 40. Andrean Grigorov
  Andrean Grigorov
  преди 2 месеца

  Страхотен епизод! Зада го разберете обаче спорет мен трябва да застанете от другата страна.!!! Пример ( пешеходец VS колоездач )( автомобилист VS моторист) и много други пр.

 41. Cihan Menseidov
  Cihan Menseidov
  преди 2 месеца

  Мн мимоходом минах те въпроса с това, че не спазват скоростта в населените места! И най-важното ако сами не се пазят няма кой да ги пази!

  1. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   Казаха го! Точно моториста го спомена и прикани да се спазва скоростта и отбелязаха за пресичащи деца...

 42. xXShadowmanXx
  xXShadowmanXx
  преди 2 месеца

  А някой няма ли да каже нещо да кросовите

 43. tisitubabe
  tisitubabe
  преди 2 месеца

  за да не стават фалове байкърите трябва да се държат като колите и да маневрират като тях. само че те правят рисковани маневри, скоростни провирания, които човек в колата си не само че няма как да забележи но и не очаква...

  1. BeTaTesTeR
   BeTaTesTeR
   преди 2 месеца

   Според теб заек може ли да се движи заедно с костенурки? Така да ходи едвам едвам като тях? Еми не може, прескача ги откъдето свари.

 44. The Punisher_Bg
  The Punisher_Bg
  преди 2 месеца

  Не разбирам защо Ангел се прави на хрисим или забравихте за клипа му как влиза и вандалства в Мол-а с мотора

 45. Nikola Dimov
  Nikola Dimov
  преди 2 месеца

  Карай с 200 и чакай някой да те пази

  1. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   Ако ще и пилот на F1 да е, пак няма как да те опази. При такава скорост просто си като шапка невидимка. От години пея, че държавата трябва да помисли за създаването на писти. Така там ще си хабят енергията, а по пътищата по-строг контрол и ще се научат да са мирни.

 46. iskren kisyov
  iskren kisyov
  преди 2 месеца

  Само аз ли гледах през половината епизод... мистър Катастрофа 🤣🤣

 47. xMitko0_
  xMitko0_
  преди 2 месеца

  Преди няколко години покрай нас мина мотор който се двшжеше с не по-малко от 200 км/ч и може би след 2 километра човека беше на земята без да се движи, а мотора беше на 200 метра от него

 48. mark simov
  mark simov
  преди 2 месеца

  Карпатският звяр много бега....

 49. SnickersPWNAGE
  SnickersPWNAGE
  преди 2 месеца

  Как да ги пазя като точно преди 2 часа на светофара чакам в лента за на ляво и на зелено от лентата за напред (от дясно) ме изпреварва моторист на милиметри от мен като на всичкото отгоре ме и засече и отиде плътно пред мен докато завивах. Ако не бях спрял щях да го ударя и да го лежа заради глупостта му. Те сами не се пазят пък ние да ги пазим.

 50. Велислав Цветанов
  Велислав Цветанов
  преди 2 месеца

  👏

 51. Неби Небиев
  Неби Небиев
  преди 2 месеца

  Уважам хората с мотори и аз имам,но най-лошото е скоростта.Давам им път винаги.Най-лошия ми спомен е когато наближавайки тир погледнах в огледалото-нямаше никой и предприех изпреварването и тъкмо малко се изнесов и един мотор мина с поне 250км/ч...Нямаше никой на правия път и бум...Едно 20см по наляво щяхме да се закачим,за мене огледало за него живот... Ние ги пазим ама и те да се пазят-над 150 на двулентов път само господ ги пази!

 52. Ina Dimitrowa
  Ina Dimitrowa
  преди 2 месеца

  Адмирации за видеото и труда! Дано всеки гледал тези видеа се замисли малко и промени начина си на каране, отношението към другите участници и навиците си. От дете съм запалена по автомобилизма и високите скорости, но на определените места и при предприетите мерки за безопасност. Време е обаче и пешеходците малко да мислят и внимават. Нека всички носим отговорност за себе си и околните. P.S. Относно гладкия асфалт вече са предприели мерки :D Всеки ремонтиран път в последно време е като изживяване да караш на Луната. Хубав асфалт вече няма ...

 53. Petar Petrov
  Petar Petrov
  преди 2 месеца

  Какви съвети бе. Никъде не споменахте, че си има Правилник за Движение по Пътищата. Това е, четеш и спазваш. Всичко е предвидено. Ако си забравил, пак четеш. На всеки няколко години препрочиташ. Това агитирайте в предаванията.

 54. Zdravko Mitov
  Zdravko Mitov
  преди 2 месеца

  Трябва да се спазва ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА . Основната причина за произшествията са НЕСПАЗВАНЕТО МУ. Моля поканете Инструктор за шофьор на автомобил и мотоциклет за да обаснят как се шофира по правилник , не на писта. Смятате ли че вашите съвети съответстват на ЗДП ? Ако всички караме като откачалки какво очакваме. Колите не вдигат ли 200 ? Карайте си с колкото искате но не където има други участници в движението които спазват правилника. Жалко че понякога други страдат заради такива .

 55. Deko Parushev
  Deko Parushev
  преди 2 месеца

  Имам само една забележка към вас! Защо оставихте Мистър Катастрофа да скучае на заден план. Трябваше да му дадете, някоя кака, да си водят и те разговор 😀 Поздравявам ви за видеото, всяко до сега е полезно и много информативно. С такива, видеа, спасявате човешки животи, защото ще има много хора, които ще се вслушат в тях. Бъдете здрави и успех! Огромен лайк от мен! 😎

 56. Deyan Petkov
  Deyan Petkov
  преди 2 месеца

  Супер разговор! Истината е, че малко повече съобразителност и от двете страни ще спаси ужасно много животи. Повече гледане в огледалата и задължителни мигачи и нещата ще се подобрят рязко. Поздрави! P.S. Накрая изтръпнах, за малко да изсипете S1000RR на земята! Много сте луди! 😂😂😂

 57. Dimo Todorov
  Dimo Todorov
  преди 2 месеца

  Здравейте, уважавам и трима ви като професионалисти и се възхищавам на работата ви, не мога да разбера защо не наблегнахте на правилника за движение по пътищата, който е един за всички! Лично аз деля мотоциклетистите на два вида: такива които шофират нормално и си позволяват да превишават скорстта когато около тях няма никой (както правим всички) и донори които управляват отнемайки предимство постоянно движейки се по осовата линия което е абсолютно забранено, защото автомобилиста може да се опитва да избегне дете изскочило на пътя и последното нещо от което има нуйжда е малоумник който преминава покрай него в същата лента за движение! Пожелавам на всеки донор да се разходи до държава от близкия изток или Азия като цяло, където леки автомобили се движат по осовата линия като мотористи и да споделят дали им е приятно! Желая ви приятен ден и успех в начинанията!

 58. AndroBoy17
  AndroBoy17
  преди 2 месеца

  Човешкото око и мозък са така устроени, че когато не очакваш да видиш нещо дори окото да го види, мозъкът го изтрива и ти не го виждаш. Така се случва, когато погледнеш в страничното огледало очаквайки да видиш автомобил, но дефакто те изпреварва мотор и ти " не го виждаш", защото съзнанието не го отразява. Затова ВИНАГИ ИЗПОЛЗВЙТЕ МИГАЧИ, правете плавни и предвидими маневри, дори когато пътят според вас е чист, защото никога не можете да бъдете сигурни!!!

 59. Еманоел Пеев
  Еманоел Пеев
  преди 2 месеца

  motora kato e bmw kak nqma da vurvi batkooo samo bmw

 60. remonti bez granici com
  remonti bez granici com
  преди 2 месеца

  Когато мотористите започнат да карат като хора, тогава ще ги приема за хора. До тогава ги псувам откровено всеки който ме изпревари като див.

 61. reaper reaper
  reaper reaper
  преди 2 месеца

  Не споменахте само, че не трябва да се шмугват между колите на една боя разстояние. Като изпреварваш колело или циганин бутащ количка с бакър, отиваш поне 1-2 метра в ляво и караш една идея по-бавно. Какво съм виновен аз, че някой си шофиращ некролог (да не казвам донор) кара върху осовата линия с 200 и се е ударил в мен, защото ми е трепнал волана и колата се е изместила с 5см.

  1. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   Много точно казано! Първото което е, много е важно да се кажат 2 неща! 2мпс в една лента не може! Второ- при изпреварване задължението за странична дистанция е на ИЗПРЕВАРВАЩИЯ!

  2. reaper reaper
   reaper reaper
   преди 2 месеца

   ​@BeTaTesTeR В това е проблема, освен че убивате невинни хора, също и пращате други в затвора. Но предполагам за вас всичко това си струва, заради удовлетворението, което изпитвате докато избивате комплекси с тези негодни за употреба на публични пътищя МПС-та.

  3. BeTaTesTeR
   BeTaTesTeR
   преди 2 месеца

   Съдията ще ти обясни в какво си виновен докато ти чете присъдата. И вече няма да ти трепва волана щото ще седиш на места на които има дръжка вместо волан.

 62. pokepa
  pokepa
  преди 2 месеца

  Човекът карал мотоциклета си в търговски център дава съвети за безопасност.....

  1. Georgi Georgiev
   Georgi Georgiev
   преди 2 месеца

   @pokepa Ходи му обяснявай ,ако си нямаш работа :)

  2. pokepa
   pokepa
   преди 2 месеца

   @fir auto Споменах два факта,а ти изразяваш мнение...схващаш ли разликата.Всеки сам да си прави изводите.Аз за теб ги направих..само като ти виждам грамотността.

  3. fir auto
   fir auto
   преди 2 месеца

   i kvo kato go e karal...vleznal v mola za reklama i cql jivot e napravil 10000 titliiiii..vajno e che raboti s hora da gi uchi ..dreme mi che karal v mola...i to e qko daje

 63. Мариян Петков
  Мариян Петков
  преди 2 месеца

  Истината е, че нямаме култура на пътя и, че не знаем правилата за движение по пътищата. Аз съм в чужбина от три години и виждам огромната разлика. Много пъти съм карал не само в една европейска държава, а в няколко и естествено съм срещал мотористи многократно и определено нямат нищо общо с мотористите в България. От друга страна пък и автомобилистите нямат нищо общо с българските... Давам ви пример: Тръгвам от Финландия за България. До България бях свидетел на две опасни ситуации които бяха в Румъния. Когато влезнах в България, от Видин до Пловдив опасните ситуации бяха седем. Общо девет за 2 770 км...

 64. ivailo petkov
  ivailo petkov
  преди 2 месеца

  Страхотен епизод! Браво

 65. SiorZen
  SiorZen
  преди 2 месеца

  От къде изкарахте тоя S1000RR

 66. Preslav rAy
  Preslav rAy
  преди 2 месеца

  Филипе, един основен проблем не видях в този клип. Онези с моторните косачки по улиците, които нямам против да търсят адреналина и удоволствията, но имам чувството, че някои само чакат да стане след 23 за да плъзнат по главните булеварди да тестват прекъсвачите. Отделно като минат покрай теб и като я изрежат щото им е кеф, а ушите ти не знаят какво става .. ми няма как да ги уважаваш такива, понеже педерастия ... Втори въпрос, който не се спомена от въпросните капацитети - къде в ЗДвП се споменава правото на мотоциклетиста да се движи между колите в трафика? И ти апелираш за търпимост? Интересно.

  1. mamaprudnavchaq 2
   mamaprudnavchaq 2
   преди 2 месеца

   @Dimi Ilieva като цяло е правилно да се прави да се минава срещу коли защото това са мотори , целта на моторите е да са по напред от колите , демек те да минават първи , това всеки го прави и не е престъпление и не е забранено дори и пред полицаии се прави това. Има хора също които карат бързо и внимават тов се нарича профионално каране няма значение каде кара бързо , няма ли хора или коли може да прави каквото си иска дори и полицаии да няма , просто си прави кефа и това е както другите правят в другите държави . Също така преди да отваряш вратата си оглеждаи се малко не само да мрънкаш мотористите са ти виновни , да не говорим че жените са заспали патки , карат си колата с телефона ;д или блеят гаргиките

  2. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   Тия косачки са най-обичани в малките часове на нощта- легнеш си, спиш сладко и чуеш някой да се изреже с такова на пътя и айде ти заминал съня. Жалко че махнаха ония гадните неравности по пътя, на които аз виках габърчета. С тях се налагаше да намалят, да се промушат между пролуките и да продължат. С тези, съвремените просто си профучават.

  3. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   @stefan kirchev Не съм съгласна с минаването между колите и ще кажа защо. Често минават с висока скорост и докато го видиш, вече е влязал в твоята лента и си го бутнал, защото е ясно, че той споделя нечия лента. Подлъгват се особено по булевардите да минават покрай теб, но както го казаха и във видеото-решиш просто леко да се изместиш, за да заобиколиш дупка или шахта, без да навлизаш в чужда лента и хоп си го бутнал, защото видиш ли е видял пролука.

  4. Ирена Костова
   Ирена Костова
   преди 2 месеца

   @stefan kirchev Главният проблем е скоростта и също така бутането между колите. Защото за дупка или пропаднал път отдясно, не винаги се дава мигач ( или не се успява да се реагира). Както казаха и за завой наляво - какво прави моторът от лявата страна, че да се блъска в автомобила? Ако е широко, нямам против, но те минават на всяко място, че даже и свирят все едно сме длъжни да им даваме път. Хубаво видео, но изпуснаха този проблем, който е от най-честите два при такива ПТП-та, предполагам, защото даже в закона не е упоменато конкретно.

  5. stefan kirchev
   stefan kirchev
   преди 2 месеца

   Въпрос на самосъзнание и за двете страни, това с шума, не е окей, но пък това с колите и мимаването е много относително, не смятам, че е голям проблем някой ако може да спести, защо да не го направи.. но не ангажирам никого, просто лично мнение. Въпроса е компромиси и от двете страни и повече внимание. Безаварийно живи и здрави 🤟🙂

 67. troian krushkin
  troian krushkin
  преди 2 месеца

  може ли да направите епизод с атв та

 68. Emil Georgiev
  Emil Georgiev
  преди 2 месеца

  А това, че 90% от мотористите нямат книжка как го коментирахте? Никак. И този съм длъжен да пазя и да търся. Ами не не казвам, че трябва да умира, но той работа на пътя няма! А че са с изкривени регистрационни табели за да не се четат, а че не спират на полицаите изобщо и съответно полицаите дори вече не се и опитват да ги спират? Не се ли влизаше в затвора за горе изброените нарушения? Аз мога ли утре да изляза без книжка, без регистрационни табели, да карам по улиците с 200, на зиг-заг и да показвам среден пръст на полицаите? И вдругиден искам да направите предаване за мене и да кажете, че го правя за удоволствие и останалите участници в движението трябва да ме пазят и да оглеждат за мене, и ако ме видят, че се задавам от някъде да не предприемат маневра, а да спрат и да изчакат да премина. Аа и че не ме подкрепяте, ама трябва да сме задружни и да не се делим, а да си помагаме и да сме колегиални на пътя,

  1. fir auto
   fir auto
   преди 2 месеца

   aide vzemi si pushkata i shtom vidish motorist go zastrelvai..da tie spokoino...Gospodata govorqt kak e redno da stane a ne za nqkvi oligofreni..za bez knijki i nqkvi si tam...sravnqvat normalnite koli vs motori

 69. Emil Georgiev
  Emil Georgiev
  преди 2 месеца

  Доц. Илиев, нищо и никой не трябва да търся и да чакам.Карам по правилата и спазвам ограниченията и не съм длъжен да търся някой самоубиец който кара при ограничение 50 с 150. Защо не засегнахте и не развихте темата както трябва? Купували си мотор за удоволствие Ами чудесно, купуваш мотор и удоволствието е че усещаш пътя усещаш машината и си максимално концентриран дори и с 50км/ч, защото 50 с кола не се усещат, но 50 с мотор се усещат като 100.Така че като се борите за правила на пътя, то те трябва да важат за всички, а вие превишаването на скоростта и то в пъти го изкарахте като някаква даденост.Бил си избрал траектория и аз ако карам близо до осевата линия той щял да се удари. Е как така? Аз съм си в лентата, дали по в единият край или по в другият аз съм в лентата, той къде е че да се удари? Ако цяла лента не му стига да завие то значи че отново имаме проблем със скоростта. Отделно изпреварване в завой до колкото знам от ПДП е забранено, минаваме между две коли също, изпреварване на непрекъсната линия също. Как минава между две коли движещи се в една посока в две ленти? Той в коя лента е? И после някой мръднал да заобиколи дупка и моториста умрял и ще убиваме автомобилиста, ами не, моториста там работа няма. Изпреварванията са им същите, близо до изпреварвания, мислят си че колите са конуси ама не са. Как аз да го пазя, като той е тръгнал към оня свят. И защо в Германия например всички мотористи се движат и в градовете и по магистралите със съответното ограничение в скоростта и спазват всички правила за движение, и не карат между колите и винаги в единият край на лентата, а се движат посредата както трябва? Пак Ганьо е по-велик и по ги разбира нещата, за него правилата не важат. Ами не драги, и с колата да се засиля с 200 на ограничение 50 в някоя тясна уличка е същото, каквото и да излезе на пътя спиране и завиване няма.

 70. Tedo ivanov_
  Tedo ivanov_
  преди 2 месеца

  Може ли да оставите социалните мрежи на мистър катастрофа в следващият клип

 71. DEADpls ThE_gamer
  DEADpls ThE_gamer
  преди 2 месеца

  Удрям лайка още преди да съм го изгледал.

 72. KocetoRacing
  KocetoRacing
  преди 2 месеца

  МОЛЯ ДА НАПРАВИТЕ ЕПИЗОД ЗА ТРОТИНЕТКАДЖИИТЕ И ЗА КОЛОЕЗДАЧИТЕ. Благодаря предварително!

  1. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   За тротинетки има. Направиха още преди година някъде за ел.тротинетка и в епизода презентираха даже два модела. Беше направен епизод и за ел.скутери и т.н. Просто поровете в архива. Ако не се лъжа имаше и за някакъв велосипед, но може и да бъркам. Епизодите станаха много вече.

 73. TheLoudDevil
  TheLoudDevil
  преди 2 месеца

  Карам мотори от 10 години и то спорт. Истината е че много шофьори в коли са доста злобно настроени, има и малоумници дето примерно си купил Х6 и на пътя за Велинград решил да се направи на мъж пред жена му. На мен ми се е случвало кола да ме бута в мантинелите и то в града идва от лвва в дясна лента. Случвало ми се е и да срещна тъпака с х6 дето ме близна с джипа и като му узскочи кола щото няма видимост изпраска спирачките и мина пред мен. Като шофьор на джип обаче ми се е случвало група мотористи сбкаски 46, всеки смешко е с такава, да ми се наредят пред джипа и да започнат да спират целия трафик. Много ми се прииска да им изшия по един шамар и да им кажа че и аз карам пистов мотор но не се държа като тъпак с другите на шосето. Лично аз не разчитам че колите ме виждат и пазят. Не може да ми караш на 4 пръста от колата пред теб и кат влезеш в багажника да пърдиш по вс форуми "гледай си шибаните огледала".Иначе бмв 1000 2021 е номер 1 инлайн 4 машина на пазара за момента 😂Така че колеги мотористи не се дръжте като тъпи парчета за да не ви мислят за такива.

 74. TheLoudDevil
  TheLoudDevil
  преди 2 месеца

  и Бате Бате ли е моторист 🤣🤣🤣Направи едно предаване за мотора.... Ще ми е интересно да видя как 2 метра човек се вози на мотор

 75. Rosen Todorov
  Rosen Todorov
  преди 2 месеца

  Браво!

 76. Мирослав Македонеца
  Мирослав Македонеца
  преди 2 месеца

  Аве кой е тоз къде кара тия мотори ? 🤔

 77. Bojidar Asenov
  Bojidar Asenov
  преди 2 месеца

  1:16 rex 450

 78. Bojidar Asenov
  Bojidar Asenov
  преди 2 месеца

  Batioan bt

 79. Мирослав Николов
  Мирослав Николов
  преди 2 месеца

  Съветвате хората, които управляват автомобили да извършват маневри в собственото си платно, когато ги "застигне" моторист? Да намалиш скоростта когато някой те изпреварва - да, но да правиш място в твоето платно на друго превозно средство, това вече е опясно. Също така, мотоциклетите трудно биха застигнали автомобилите, защото тяхната максимална скорост е по-ниска - кат.А - 80км.ч. извън населено място и 100 км.ч. на магистрала. Така че призива трябва да е всички участници в движението да спазват ЗДП, а не категория участници в движението да толерира нарушенията на друга. Само в България още не можем да разберем, че за всичко се плаща и адреналина не е изключение. Обществените пътища не са място за вдигане на адреналина. Затова хората мразят тези с пистовите мотори и това е напълно основателно.

  1. fir auto
   fir auto
   преди 2 месеца

   ZDP e strashna TUpotiq..toqbtup zakon e na 50god

 80. Sasho Koi
  Sasho Koi
  преди 2 месеца

  Като човек който кара и мотор и кола от години мога да кажа че в 90 процента от случаите сме си виновни мотористите колкото и да не ми се иска да го казвам. Има места които позволяват бързо каране, но да хвърчиш с 150 в града и да очакваш никой да те пази е малоумно. Обикновенно същите тези които хвърчат в града и изпреварват извънградско по осовата без да се съобразяват с никой, като видят малко завои са трагикомични за гледане да не говорим на писта както каза и Караньотов.

 81. Veselin Nedyalkov
  Veselin Nedyalkov
  преди 2 месеца

  Трудно мога да бъда толерантен към мотористите с пистови мотори.. 1. Не може ограничение 60 той/те да минат все едно съм спрял ... Не е нормално на околовръстното преди Икея да спазвам ограничението а той/те да минат с 200 км в час.. Не е нормално жена ми да е на светофара и тариката с мотора да се завира между колите за да мине най отпред и минавайки да и бутне/ сгъне огледалота защото му е пречила да мине,и при забележка от страна на моята жена той реши да и става баща .... Не е нормано аз да изпреварвам кола а моториста да мине между мен и колата която изпреварвам .. Или друг случай, аз тръгвам да изпреварвам с пуснат мигач и предварително съм се огледал и изведнъж идва безмъртния с пистовия мотор и почва а в ляво а в дясно да ми минава и да търси място да ме изпревари докато аз изпрвравам ... Случвало ми се е да навляза в завой и изведнъж моторист в моето платно .. зашото тариката е решил в завой да изпреварва тир .. Какво да кажа, това са изключително нагли и безрасъдни хора 😡

  1. Veselin Nedyalkov
   Veselin Nedyalkov
   преди 2 месеца

   @Martin Terziyski Рядко виждам мотористе да карат разумно и наистина да спазват правилата. Напротив,когато карате нормално се виждате. И друго,аз съм може би от малкото шофьори които в всеки момент знам какво става пред мен,зад мен и от страни докато карам. Както се казва в всяко стадо има мърши 🙂

  2. Martin Terziyski
   Martin Terziyski
   преди 2 месеца

   Не всички сме така, просто тези които караме нормално не ни забелязвате точно заради това. На очи се набиват винаги тъпаците.

 82. год гев
  год гев
  преди 2 месеца

  Балканският Top Gear Трябва да почнат да ви дават по телевизията и на балканите, много яко шоу

 83. Niki Tonchev
  Niki Tonchev
  преди 2 месеца

  Не разбирам защо Митко Илиев всяка серия говори за тази камера която се разработва от Bosch. Тази система я има в моя автомобил който не е най нов модел(2019) надявам се че няма да откриваме топлата вода. Pre-Collision- Toyota Safety Sense! Или бъркам нещо!

 84. mr_kamion kamionov
  mr_kamion kamionov
  преди 2 месеца

  #напътяживотаеспредимство

 85. Димитър Иванов
  Димитър Иванов
  преди 2 месеца

  Поздравления и за трима ви! Благодаря за хубавия клип!

 86. Georgi Kolaksazov
  Georgi Kolaksazov
  преди 2 месеца

  Страхотен епизод. П.С бричката изпуши от добавките, запали цигарата ;дд

 87. В.П.
  В.П.
  преди 2 месеца

  Тези, които карат със 150 при ограничение 50, с 200 при огранипение 90 и с над 250 при ограниечение 140 какви са и как да ги пазя?

  1. mamaprudnavchaq 2
   mamaprudnavchaq 2
   преди 2 месеца

   брат преи си кефа и това е виж другите държави как карат там е по зле, карат с над 100 защото няма коли и и полицаии и хора , тва всеки го прави

  2. Dimi Ilieva
   Dimi Ilieva
   преди 2 месеца

   @reaper reaper Баш донори са си! Като иска 200 да ходи на писта или да участва мотосъстезания. Човека го каза- забранено ми е да карам мотор на пътя- Що ли?

  3. reaper reaper
   reaper reaper
   преди 2 месеца

   Средностатистически мотористи са. А за пазене...

  4. Slavi13
   Slavi13
   преди 2 месеца

   Djigiti sa

 88. Ben Men
  Ben Men
  преди 2 месеца

  Бутат се като пърле пред майка си на светофарите

 89. Aleksander Asenov
  Aleksander Asenov
  преди 2 месеца

  Ежедневно карам в София , и шофьорите НЕ ползват мигачи ама грам и правят маневра , която няма как да предвидиш какво ще направят.

  1. Stefan Georgiev
   Stefan Georgiev
   преди 2 месеца

   Това и за друг шофьор е отвратително, не само за мотористите, не знам какво ще си спестят от едно натискане с малкия пръст от волана..

 90. N.M VERTIKALNO
  N.M VERTIKALNO
  преди 2 месеца

  Да разговора е супер, но дано да влезе в кухните кратни на новите "мотористи", едно време мото клубовете държаха на примерно каране, а сега фб групите само усират мото културата в България.

 91. Спас Мешинков
  Спас Мешинков
  преди 2 месеца

  Всички сме хора на този свят ✌️много готин епизод 🍻

 92. IVAILO BLAGOEV
  IVAILO BLAGOEV
  преди 2 месеца

  Ем шибаните мотори няма да изпреварват на всяка цена ще им правиш път да може пак да се юрне с 200....

 93. Mihail M
  Mihail M
  преди 2 месеца

  Браво много добро видео! Живея в Америка и тук всички пазят мотористите, поради тази причина съм по спокоен да карам! Манталитета трябва да си оправим в България!

 94. Nikolay Natchev
  Nikolay Natchev
  преди 3 месеца

  Ще бъде много интересно да направите епизод за триколесните мотори. Те все повече навлизат. И при тях управлението е специфично. При все че едни модели са с две колела отпред, други са с две отзат.

 95. Chieleine
  Chieleine
  преди 3 месеца

  Новата Тойотка на Филип си е чук😆

 96. Людмил Иванов
  Людмил Иванов
  преди 3 месеца

  Митко Илиев каза "Дори сега аз ако падна от стола..." и аз паднах от стола, без да искам :D

 97. Todor Kolarov
  Todor Kolarov
  преди 3 месеца

  Браво за епизода и добре обяснената ситуация ,която се разглежда. Щеше да е хубаво да цитирате и малко нещица от ЗЗДПП относно задълженията на мотористите на пътя. Те самите представляват в 99% от случаите опасност и създават предпоставка за ПТП. Лично аз много им се кефя ,но не и на пътя. Готов съм в банкета да се движа , само и само да не им се случи нещо по време на опасните им маневри и изпреварвания. Ако някой моторист чете това , с апел се обръщам към него "Пази себе си на пътя ,а не мисли с оная си работа". Тук нещата са взаимни и зависим едни от други. Има писти ,има места ,има ситуации ,които позволяват подобни изживявания,но трябва и в другите ,които НЕ позволяват да се съобразите. Ако някой шофьор с категория В чете това , апела ми е "Пази моториста , защото в ръждивия си курник ти си в пъти повече защитен от един моторист. Подходи с разбиране и мозък, не бъди идиот като 90% от шофьорите по пътищата." Шапка Ви свалям на целия екип и благодаря за съветите и уроците. Изключително полезни и необходими за тези ,които в школата не са научили и грам.

 98. Milen Georgiev
  Milen Georgiev
  преди 3 месеца

  Когато мотористите спазват, ограниченията на скоростта и правилата на пътя, ще има по-малко смъртни случаи и инциденти. Не може на път с ограничение 90 да хвършиш с 200... Да, с мотор си ... изпревари кола, две три... изпревари ги с 100-120км/ч и не прекалявай. Карам си с 95 при ограничение 90 извънградско и за секунда виждам мотор в далечината, в следващия момент този тъпанар мина на няколко сантиметра от страничното ми огледало. Изпревари ме все едно бях спрял. Скоростта му беше поне 200км/ч. Ако бях преместил със сантиметър волана в ляво, на този щяха да му носят цветя на гроба! А това е един от десетките ситуации в които съм бил участник. Пазим пазим, но те не пазят никого! Единствено цивилизовано шофиране на мотористи видях и виждам в Англия! Тук толерантността е и от двете страни и ефекта е огромен! Дори когато се затопли времето, поставят на видна места по булевардите табели да мислим и за мотористите. Имам 2-ма приятели загинали с моторите си, като вината си е била тяхна. Неспазване на правилата и ограниченията за движение. Не толелирам безрасъдното и просташко шофиране на мотористите!

  1. The Punisher_Bg
   The Punisher_Bg
   преди 2 месеца

   Не е точно така. Мен една лелка ме блъсна, просто защото беше решила, че няма да спира на червено и въпреки, че аз карах с 40 а тя с 50, имах повече щети, отколкото можеш да си помислиш

 99. Bulgarian Boss
  Bulgarian Boss
  преди 3 месеца

  За статистиката

 100. ivan uzunov
  ivan uzunov
  преди 3 месеца

  карам мотор от 4 години и забелязвам нещо което споменаха в клипа масово водачите на автомобили буквално дремят зад волана физически са там а душевно са някъде другаде и това са най-големите убийци на пътя

  1. BeTaTesTeR
   BeTaTesTeR
   преди 2 месеца

   Е не, те карат много бавно и всичко правят много бавно, няма как да са опасни като не карат бързо. Караш ли бавно няма как да си виновен, това е всичко, което трябва да правиш.